perjantai 3. lokakuuta 2014

Kierrätystä: vanhoille farkuille uusi elämä


Olipa kerran tyttö, jolla oli sopivat ja mukavat lempifarkut. Ikävä kyllä, ne alkoivat olla jo kovin risaiset. Reikiä oli paikattu moneen kertaan, mutta silti housut repesivät vähän väliä, sieltä sun täältä.
Tyttö oli kuullut kuuluisasta räätälistä, Nallukasta, joka varmasti osaisi korjata housut uuteen uskoon.
- Kyllä vain, minä teen sinulle housut, Nallukka lupasi rehvakkaasti.


Viikon päästä tyttö meni käymään Nallukka -räätälin työpajalla.
-Kuule, housut olivat niin tuhannen päreinä, että ei niistä tule housuja, Nallukka sanoi. - Teen niistä housujen sijaan takin.
Tyttö oli aivan riemuissaan. Takki olisi vieläkin parempi kuin housut.Nallukka leikkasi ja ompeli, mittaili ja suunnitteli, sommitteli ja tuumaili.Viikon päästä tyttö meni jälleen Nallukan pajalle odottavin mielin. Farkkutakki olisi unelmien täyttymys.

- Kuule, olen kovin pahoillani, mutta ei tullut takkiakaan tästä kankaasta, Nallukka virkkoi, - mutta älä sure, tein sinulle jotain paljon parempaa. Ompelin sinulle upeat rukkaset! Ne lämmittävät sormiasi syksyn viimassa. Ihan kuin sinulla olisi kädet entisten housujesi taskussa, usko pois!
Hiukan epäillen tyttö pujotti kintaat käteensä. Karvavuori tuntui pehmeältä ja lämpimältä. Ja kyllä vain. Tyttö tunsi ne heti omakseen.

Tyttö kaappasi Nallukan kainaloonsa ja halasi tätä ainakin minuutin. - Kiitos Nallukka! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti