tiistai 12. marraskuuta 2013

Joulukortit postiinTuuppaa kortti postilaatikkoon viimeistään 13.12.2013 mielellään vastaanottajan osoitteella varustettuna.

Olen pari kertaa saanut kunnian olla jouluapulaisena joulukorttilajittelussa. Se on hieno, ruumiillinen työ. Parin viikon rupeamassa ehtii hädin tuskin syntyä edes tenniskyynärpäätä.

Tässä virassa olen päässyt tarkastelemaan lähietäisyydeltä postiljoonien raskasta sarkaa miljoonien lähetysten perille saattamiseksi. Näin ollen nostankin hattua tälle aliarvostetulle ammattikunnalle.

Mikäli kortista unohtuu postinumero, lajittelu hidastuu, mutta vastaanottaja löytyy paikkakunnan ja kadun perusteella suhteellisen helposti.
Joskus kortissa on postinumero, mutta ei kaupunkia. Tämäkin on alan ammattilaiselle helppo nakki, varsinkin jos katu on mainittu.
Vastaan tuli kuitenkin tervehdyksiä, missä luki vastaanottaja ja kaupunki: "Herra Virtanen, Lahti." Hmm. Tässä on haastetta, mutta tapaus ei ole toivoton. Kokeneet salapoliisi-postinkantajat jäljittävät asiakkaansa jos nimi on oikein. Ja käsialasta saa selvää.

Mutta sitten tuli päivä, jolloin käteeni osui kortti, missä oli vastaanottajan riveillä tyhjää vaan... Lähettäjän kohdalla luki "Hyvää joulua toivoo Arttu". En tiedä, onko se joulukortti koskaan löytänyt perille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti