perjantai 14. kesäkuuta 2013

E-kirjan lainaus "for dummies"

Koska olen "kivi ja keppi" -sukupolvea, modernin tekniikan opettelu on ikävää. Ihminen kun taistelee kaikkia uudistuksia vastaan vaikka vain periaatteesta.
Nielin ennakkoluuloni ja tutustuin kirjaston e-kirjatarjontaan. Ja katso: satojen kirjojen valikoima on vain parin klikkauksen päässä! Pääset lukemaan saman tien. Mikä parasta: e-kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä. 


Kiitos Lahden kirjaston virkailija Pia Palm, joka antoi hyvät neuvot. Kokeile ihmeessä!

Kirjaston e-kirjojen lukemiseen tietokoneella tarvitaan Adobe Digital Editions -ohjelma, tableteille ja älypuhelimille Bluefire Reader -lukuohjelma. Salasana, jota kysytään e-kirjojen lainaamisen yhteydessä on sama mitä käytetään esim. lainojen uusinnassa.

1. Etsi haluamasi kirja kirjaston Lastu-verkkokirjastosta http://www.lastukirjastot.fi/lahti/ (kaikki e-kirjat saat näkyviin laittamalla tarkennetussa haussa aineistolajiksi e-kirjan) ja valitse haluamasi kirjan saatavuustiedoista kohta ”Lainaa sähköinen kirja”.

2. Tämän jälkeen annetaan kirjastokortin numero ja salasana. Sen jälkeen sinun pitäisi olla Ellibsin sivuilla haluamasi kirjan kohdalla.

3. Valitse laina-aika ja klikkaa ”Lainaa” - ohjelma kysyy avaatko vai tallennatko – valitse avaa. Kirjan pitäisi tällöin aueta Digital Editions –ohjelmaan.

Pääset kirjaston e-kirja-kokoelmaan myös suoraan http://www.lastukirjastot.fi/lahti/ewelib.asp - antamalla kirjastokortin numeron ja salasanan (tämä linkki on myös Lastu-verkkokirjaston aloitussivulla ”Ellibs – E-kirjojen kokoelma”). Sen jälkeen valitset kirjan, laina-ajan ja avaat sen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti